1 Ağustos 2007 Çarşamba

Lazerle Varis Tedavisi

Şevket Demirel Kalp Merkezi Kalp ve Damar Cerrahisi Doç.Dr. Turan Yavuz, varis hastalığını tek seansta yok eden lazer tekniği uygulamasını Isparta'da başlattı. Bu teknikle varisler ağrısız ve tek seansta yok ediliyor.

Şu ana kadar 5 hasta üzerinde uygulanan ve yüzde 98 başarıyla sonuçlanan bu tekniği Isparta'ya kazandıran Yavuz, hastaların yarım saat ile bir saat arasında tedavinin etkisini gördüklerini, tedaviden sonra normal hayatlarına devam edebildiklerini söyledi.

Lazer ile tedavi yöntemi hakkında bilgi veren Turan Yavuz, lazer tedavisinin 6-7 senedir dünyada yaygın bir şekilde kullanıldığını belirterek şöyle konuştu: "Bu uygulama Türkiye'de mevcut ama bizim yaptığımız gibi 3-4 yerde var. Hastanede mevcut cihaz kullanılanların en iyisi. Hem kılcal hem de kalın damarlara etkisi var. Bu cihaz sayesinde hastalara ne anestezi yapılıyor ne de hastalar hastanede tedavi sonunda yatmıyor. Hastalık tek seansta yok ediliyor. Tedavinin masraflarını devlet karşılıyor.
Hastaların yapması gereken tek şey resmi olarak hastanemize gelmesi, randevusunu alması. Biz de muayene edip hastayı sağlığına kavuşturuyoruz."

0 Comments: